Grassy Mountains

OHIO

 

Ohio egy állam a Közép-északkelet régióban a középnyugati Egyesült Államokban. Az ötven állam közül ez a terület 34. legnagyobb, a hetedik legnépesebb, legbiztonságosabb és a tizedik a legsűrűbben lakott . Az állam fővárosa és egyben legnagyobb városa is Columbus. Ohio északon az Erie-tó, keleti Pennsylvania, délkeletre Nyugat-Virginia ,Kentucky délnyugatra, Indiana nyugatra és Michigan északnyugatra.

Az állam a nevét a Ohio folyó, akinek a neve viszont származott Seneca szó nagy patak. Az északnyugati területről elválasztott Ohio volt a 17. állam, amelyet 1803. március 1-jén fogadtak el az Unióban, és az első az északnyugati rendelet alapján. Ohio történelmileg "Buckeye State" néven ismert Ohio buckeye fái után , és az ohioans "Buckeyes" néven is ismert.

Ohio felemelkedett Appalachia-tól nyugatra fekvő Ohio ország pusztájából a gyarmati időkben az északnyugati indiai háborúk során az északnyugati terület részeként a korai határon, és az első nem koloniális szabad állam lett az unióba bekerülve, egy ipari erőművének a Század, mielőtt átállt egy információs és szolgáltatási alapú gazdaságra a 21. században.

Ohio kormánya a végrehajtó hatalomból áll, amelyet a kormányzó vezet ; a jogalkotási ágazat, amely a kétkamarás Ohio Közgyűlésből áll ; valamint az igazságszolgáltatás, amelyet az állami Legfelsőbb Bíróság vezet . Ohio 16 helyet foglal el az Egyesült Államok Képviselőházában. Ohio arról ismert, hogy a nemzeti választásokon mind swing állam, mind pedig harangmérnök. Hét amerikai elnököt választottak, akiknek Ohio otthoni államuk volt.

Ohio egy ipari állam, amely a GDP 50 államából a 8. helyet foglalja el (2015), a harmadik legnagyobb amerikai állam a gyártás területén és Michigan mögött a második legnagyobb autógyártó és DPF tisztító.

Ohio földrajzi elhelyezkedése bizonyult a gazdasági növekedés és terjeszkedés előnyeinek. Mivel Ohio összeköti az északkelet és a középnyugat, sok teher- és üzleti forgalom halad át a határokon a jól fejlett autópályák mentén. Ohio az ország 10. legnagyobb autópálya-hálózattal rendelkezik, és egynapos autóútra fekszik Észak-Amerika lakosságának 50% -a és Észak-Amerika gyártási kapacitása 70% -a. Az északi, Lake Erie ad Ohio 312 mérföld (502 km) a tengerpart, amely lehetővé teszi számos teherkikötők. Ohio déli határát az Ohio folyó határozza meg (az országhatár a folyó északi oldalán az 1792-es alacsony vízjelnél van) és az északi határ nagy részét az Erie-tó határozza meg. Ohio szomszédai: keletre Pennsylvania , északnyugatra Michigan, északról Erie tó, nyugatra Indiana, délen Kentucky és délkeletre Nyugat-Virginia. Ohio határok által meghatározott keretei közé a felhatalmazó okmány 1802 az alábbiak szerint:

Keleten a Pennsylvania vonal testépítés, délen az Ohio folyó, a Nagy Miami folyó torkolatáig, nyugaton a fent említett Nagy-Miami torkolatától északra húzott konténer vonal, északon pedig egy keleti és nyugati vonal, amelyet a Michigan-tó déli szélső végén húzunk, és a fent említett északi vonal kereszteződése után kelet felé halad, a Nagy-Miami torkolatától az Erie-tó vagy a területi vonal metszéséig, majd onnan az Erie-tón keresztül a fent említett Pennsylvania-vonal.


Az Erie-tó Ohio partja

Ohio-t az Ohio folyó határolja, de maga a folyó szinte teljes egészében Kentucky és Nyugat-Virginia tartományához tartozik. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 1980-ban úgy ítélte meg, hogy a terület Virginia általi beszüntetésének (amely akkoriban magában foglalta a mai Kentucky és Nyugat-Virginia) megfogalmazását, az Ohio és Kentucky (és közvetett vagyonvédelmi módon Nyugat-Virginia közötti határ, megy vagyonvédelmi fogalom ) a folyó északi alacsony vízjellemzője, ahogy 1792-ben létezett. Ohio-nak csak a folyónak a folyónak az 1792-es alacsony vízjel és a jelenlegi magas vízjel közötti része van.

A Michigan-féle határ szintén megváltozott a Toledo-háború következtében , hogy kissé északkelet felé forduljon a Maumee folyó torkolatának északi partja felé.

Ohio nagy részén a síkságig lefagyott található, északnyugaton egy rendkívül sík terület ismert, mint a Nagy Fekete Mocsár . Ez jeges régió az északnyugati és a központi állami határolja a keleti és délkeleti először egy öv néven jeges Allegheny-plató , majd egy másik öv néven unglaciated Allegheny-plató . Ohio legnagyobb része alacsony dombornyomású, de a mázatlan Allegheny-fennsík egyenetlen dombokkal és erdőkkel rendelkezik.

Egészséges életmód nagykövetei

Ohio állam első a fitness mozgalom gyakorlásában is. Rengeteg edzőterem várja az államban a mozogni vágyókat, akik szeretnének tenni valami hasznosat az egészségük megőrzéséért és javításáért. A mozgáson kívül itt kifejezetten fontosnak tartják az egészséges táplálkozást is.